Vårfinal för Östgötaföreningarna i Stockholm:  Skärgårdskryssning med räkfrossa
ombord på ”egna” båten M/S Evert Taube 

 

                   Östergyllen.se
 

1
Det blev en härlig kväll när de tre stockholmsföreningarna Östgötaflickorna (arrangör), Linköpingspojkarne och Östgöta Gille samlade sina medlemmar med släkt och vänner till traditionsenlig vårfinal onsdagen den 31 maj 2017! 

Väderprognosen hade spått regn men allt förvandlades till solig sommarkväll när M/S Evert Taube lade ut från Strandvägskajen för att i maklig takt ta oss ut på saltsjön, genom Skurusundet till Baggensfjärden och tillbaka.

Längs stränderna kunde de paraderande villa- och sommarstugeskapelserna beskådas och inne i fartygets matsal steg sorlet och stämningen vartefter räkfrossan skred fram med lämpliga drycker.  

De sångsugna stämde upp i Östgötasången och det stod inte på förrän allsången kom igång med genuina Svinnsta skär. Heine Henriksson trakterade dragspel med den äran och Calle Schewens vals klarades också av galant av de 77 deltagarna.

Föreningen Linköpingspojkarne i Stockholm och Östgöta Gille i Stockholm framförde avslutningsvis sina varma tack till Föreningen Östgötaflickorna och dess styrelse för den synnerligen välordnade och trevliga skärgårdskryssningen, som blivit en vårtradition för östgötar i Stor-Stockholm.
 
© Foto: Vivi-Ann Ericsson och Hans Hernborn     
 
 3

 
 4

 
 5

 
 6

 
 7

 
 8

 
     
            9                                                                               10

 
 11
 
 

Strax åter i hamn! Trevlig sommar!


Till Östergyllen.se